BME Talent HUB – az innovatív ötletek inkubátora Flachnerb 2019-11-22

BME Talent HUB – az innovatív ötletek inkubátora

Hamarosan megnyitja kapuit, és otthonként szolgál majd az innovátorok számára a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Z épületének 10. emeletén a BME Talent HUB, az ország egyik első egyetemi startup inkubátora.

Ma már a legkisebb startupok is hatalmas sikereket tudnak elérni, amihez sokszor csak egy kis támogatásra van szükségük. A támogatás azonban nem kizárólag anyagi természetű lehet, bizalomra épített közösséget, magas színvonalú technológia- és tudástranszfer szolgáltatásokat, szakmai tanácsadást és képzéseket is magába foglalhat. A Műegyetemen mindez – kizárólag az egyetem saját erőforrásaira és belső kezdeményezésre alapozva – egy olyan korszerű helyszínen valósul majd meg, amely egy valós alkotóműhellyel is kiegészül, hogy még inkább szolgálja a fiatal újítók ötleteinek megvalósulását, prototípusaik tökéletesítését.

A BME Talent HUB-hoz szorosan kapcsolódnak a december elejéig zajló Startup Campus BME powered by Hiventures program öt héten át tartó félnapos képzései. Ezeken vállalati és kockázati tőketársaságok szakembereivel tanulnak és dolgoznak az egyetemistákból álló startupok a BME Z épületének 9. emeletén, a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (FIEK) egyik tantermében.

Az idei év első szemeszterében induló képzésre olyan egyetemi hallgatók jelentkeztek, akiknek volt egy vagy akár több innovatív ötletük amit csapatukkal egy startup vállalkozásban terveznek megvalósítani.

A csapatok jelenleg a képzés utolsó heténél tartanak. Az elmúlt hetekben megszerezték azokat az ismereteket és készség szintre fejlesztették azt a tudást ami egy sikeres startup vállalkozás elindításához elengedhetetlenül szükséges, most felkészülnek arra, hogy meggyőzzék a befektetőket, hogy életképes vállalkozás alapításának a küszöbén állnak. A csapatokat nagy szakmai tapasztalattal rendelkező mentorok segítik a képzési időszakban. Ennek során megismerkednek az üzleti modell, az üzleti és pénzügyi terv elkészítésének lépéseivel, bővítik elméleti és gyakorlati tudásukat a kapcsolódó témákban, beletanulnak a piac- és versenytárselemzésbe, illetve személyes készségeiket, például a csapatban való együttműködésüket is fejlesztik. A képzéssorozat lezárásaként december 5-én a Műegyetemen szervezett Demo Day keretében a Hiventures Befektetési Bizottsága előtt pitch-elik öteltüket. A meggyőző előadás mellett az üzleti terv és a pénzügyi terv értékelése alapján a startupok 15 millió forintos befektetési ajánlatért versengenek.

Loading...