A digitális Rubik-kocka nagy sikert aratott Las Vegasban, a CES-en Flachnerb 2019-01-17

A digitális Rubik-kocka nagy sikert aratott Las Vegasban, a CES-en

Világsiker Las Vegasban: a FIEK keretén belül a BME (AUT Tanszék)-Nokia együttműködés során kifejlesztett digitális Rubik-kocka nagy sikert aratott a CES (Consumer Electronics Show) kütyüexpón.

A Las Vegasban zajló CES (Consumer Electronics Show) kütyüexpón idén 4500-nál is több cég vesz részt, köztük magyar vállalatok, illetve bizonyos standokon olyan fejlesztésekkel találkozhatnak a rendezvény résztvevői, amik hazai szakemberek munkáját dicsérik.

Ilyen a Nokia által készített, de az Intel standján demózott digitális Rubik-kocka is, ami fizikai valójában teljesen fekete, a színes, de virtuális mása pedig egy kiterjesztett valóság szemüveg lencséin keresztül, vagy ahogy a kiállításon láttuk, egy tévén válik láthatóvá. A budapesti Nokia Bell Labs és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által közösen fejlesztett digitális eszköz egyik különleges trükkje ráadásul az, hogy segítséget nyújt a játék kirakásában.

A Magyarországon fejlesztett digitális Rubik-kocka 3D nyomtatással készült és számos szenzort tartalmaz – utóbbi tulajdonságnak köszönhető, hogy a kapcsolódó alkalmazás képes érzékelni a kockán végzett valós kézmozdulatokat, a játék különböző forgatását-tekerését, és ennek megfelelően jeleníti meg a fekete verzió színes változatát a kiterjesztett valóságban vagy a tévé képernyőjén.

Loading...