Két BME hallgató kezdi meg ősszel szakmai gyakorlatát az Európai Szabadalmi Hivatalnál a Pan-European Seal program keretében Flachnerb 2020-06-19

Két BME hallgató kezdi meg ősszel szakmai gyakorlatát az Európai Szabadalmi Hivatalnál a Pan-European Seal program keretében

Lezárult az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) ezévi közös pályázata. Az európai iparjogvédelmi hatóságok – a Pan-European Seal program keretében a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos tudatosságnövelésen túl – egyéves fizetett gyakornoki helyeket ajánlanak fel a programban résztvevő európai egyetemek által támogatott hallgatók közül azoknak, akiket a pályázati anyaguk és az online felvételi beszélgetés alapján kiválasztanak.
A BME 2020-ban csatlakozott a programhoz, így ebben az évben első ízben nyílt lehetősége jelentkezőket ajánlani az európai szervezeteknek.

Örömmel számolunk be arról, hogy a Műegyetem által javasolt mindhárom hallgató felvételt nyert a programba, akik így szeptemberben Münchenben, az Európai Szabadalmi Hivatalnál kezdhetik meg egyéves szakmai gyakorlatukat.

Az EU-ból sok kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgató pályázott a 90 gyakornoki helyre, így pályázó hallgatóink sikerére igazán büszkék vagyunk! 
A sikeres pályázóknak – Carroy Annának (GPK), Koppány Barbarának (GTK) és Vörös Alexandrának (VBK) – ezúton is gratulálunk.
(A szerk. megjegyzése: Alexandra az eredményhirdetést követően lemondott a részvétel lehetőségéről, így csupán két hallgató utazik ki.)

 

Loading...