Már most számos eredménye van a BME FIEK-hez tartozó KFI Irodának Flachnerb 2020-01-23

Már most számos eredménye van a BME FIEK-hez tartozó KFI Irodának

Bemutatkozó  interjút közölt a Műegyetem  a weboldalán,  a  Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központhoz kapcsolódó KFI Irodáról, a Műegyetem új részlegéről. Az interjú  képet ad az Iroda működéséről, feladatairól, valamint arról, hogy  milyen eredményekkel büszkélkedhet  2019. júliusa,  azaz indulása óta. 
A cikk beszámol többek között arról arról,  hogy a  KFI Iroda egyebek mellett a kutatás-fejlesztés szervezésével, a szellemi tulajdon kezelésével és az innováció-menedzsmenttel foglalkozik és az Iroda angol nyelvű, jól kommunikálható neveként a „ BME Research, Innovation and Development Gateway Entity” kifejezés rövidítését,  a BRIDGE szót használják a kollégák. A BRIDGE küldetése segíteni a Műegyetem munkatársait a kutatás-fejlesztés eredményeként létrejött tudás, kapacitás és kompetencia hasznosításában, fokozva ezzel a BME elismertségét és az új források bevonását.
Az iroda a szellemi tulajdonjogi tanácsadáson, a karok feladatait támogató szervezésen és ügyintézésen túl feltérképezi és adatbázisba rendezi a meglévő kompetenciákat annak érdekében, hogy az ipari partnerek számára a szabad kapacitások értékesíthetővé váljanak, egyúttal támogatja az intézményben megszülető ötletek piacra vitelét kockázati tőke bevonásával, illetve inkubációs szolgáltatások biztosításával, koordinálja, egyúttal menedzseli az összegyetemi projekteket, erősíti a BME kapcsolatait ipari és kormányzati szereplőkkel, valamint képviseli annak érdekeit a hazai és nemzetközi innovációs hálózatokban.

A teljes bme.hu oldalon megjelent cikk itt olvasható: 
 Már most számos eredménye van a BME FIEK-hez tartozó KFI Irodának

Loading...