IFKA – IVSZ „Mintagyár”- projekt zárása Flachnerb 2020-01-21

IFKA – IVSZ „Mintagyár”- projekt zárása

2019. december 15-én hivatalosan is lezárult a GINOP-1.1.3-16-2017-00001 számú, „Termelő KKV-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar4.0” mintaalkalmazások kialakítása” címmel 2017. júniusában útjára indított projekt.

A záróeseményen részt vett Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár (ITM), valamint a mintagyárak vezetői. Egyetemünket Dr. Charaf Hassan, a Villamosmérnöki és Informatikai Kar  dékánja és Kovács László, az Ipar 4.0 Technológiai Központ vezetője képviselte.

A projektet az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (mint konzorciumvezető) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége részvételével létrejött konzorcium koordinálta és valósította meg a 2,5 év alatt.

A konvergencia régióink feldolgozóiparában tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozások digitális transzformációjának elősegítése, az Ipar 4.0 megoldások iránti nyitottságuk fokozása volt a cél.

A projekt a szemléletformálásukat demonstrációkkal, képzésüket szakmai workshopokkal, a problémáik megoldását pedig fejlesztési terv készítésével segítette, jelentősen erősítve mindegyikük versenyképességét.

A Mintagyár projekt keretében az Ipar 4.0 Technológiai Központ összesen 66 előadással egybekötött demonstrációt és szakmai workshopot kínált az érdeklődőknek, melyen 670 fő vett részt a kis- és középvállalatok képviseletében.

A TK 2018.tavaszi megnyitása óta a 22-féle Ipar4.0 megoldást működés közben bemutatva összesen 180 eseményen 4.170 látogatót láttak vendégül az ott dolgozó kollégák.

Loading...