Akkumulátorok: megoldás az energiatárolásra és az e-mobilitásra – online workshop Flachnerb 2022-02-18

Akkumulátorok: megoldás az energiatárolásra és az e-mobilitásra – online workshop

Az akkumulátoros technológiát sokan a dekarbonizált energiarendszerek kulcsfontosságú technológiájának tekintik, mivel széleskörű alkalmazási lehetőségei vannak az energia- és a közlekedési ágazatban. Az elmúlt évek kutatásai és innovációi által a lítium-ion akkumulátorok egyre kisebbek és nagyobb teljesítményűek lettek, miközben a termelés bővülése az árak jelentős csökkenéséhez vezetett. Az elektromos járművek eladásai ugrásszerűen nőnek, és az akkumulátorok egyre nagyon szerepet kapnak a nagyméretű villamosenergia-tárolásban, a villamosenergia-rendszerek rugalmasságának növelésében is.

Az Európai Bizottság 2017-ben az ipar és a tudományos élet szereplőivel közösen elindította az Európai Akkumulátor Szövetséget (European Battery Alliance, EBA). Az EBA célja, hogy Európa globális vezető szerepet töltsön be a fenntartható akkumulátorgyártás és -felhasználás terén. Magyarország 2021-ben mutatta be az akkumulátorágazatra vonatkozó cselekvési tervét, amely a gyártás és a kutatás-fejlesztés magyarországi meghonosítását tűzte ki célul.

Az online workshop célja, hogy felmérjük az akkumulátor-technológiákban rejlő lehetőségeket az energia- és a közlekedési ágazat dekarbonizációjában, és beszéljünk arról, hogy milyen előfeltételei vannak egy olyan akkumulátor-értéklánc kialakításának a közép-kelet-európai régióban, amely nemcsak versenyképes, hanem fenntartható is.
Az eseményt a REKK Alapítvány és a Zéró Karbon Központ (ZKK) közösen szervezi.
Az online workshop 2022. február 22-én 15:00-17:00 óra között kerül megrendezésre. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Loading...