Már elérhetőek az Inno Sapiens podcast legújabb epizódjai Flachnerb 2020-12-16

Már elérhetőek az Inno Sapiens podcast legújabb epizódjai

Az Inno Sapiens a legaktuálisabb tudományos témákkal foglalkozik. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szakértői és ipari partnerei a tudomány, az oktatás és a gazdasági élet együttműködéséből létrejött hazai innovációkról beszélgetnek a sorozat epizódjaiban, minden részben valami más témát állatva a fókuszba.

Az Inno Sapiens sorozat a jövőnket meghatározó innovációs trendekről, kihívásokról és az ezekhez kapcsolódó BME kutatásokról és ipari projektekről számol be, ismeretterjesztő, tudományt népszerűsítő formában bemutatva a mindennapjainkat befolyásoló kutatási területek műegyetemi eredményeit.

Az Inno Sapiens azt kívánja bemutatni, hogy a kutatók és a piac kooperációja mire képes, de azt is, hogyan lesz egy ötletből mindenki számára hasznos újítás.

A Műegyetem új, tudományos podcast sorozatának első évadában négy epizód készült el: 

A jövő távközlése című rész szereplői Charaf Hassan dékán úr,  Budai J. Gergő, a Vodafone alelnöke, valamint megszólal még Németh Vilmos, az 5G labor vezetője és Vulkán Csaba a Nokia Bell Labs vezetője is.

A jövő energiája című epizódban Raisz Dávid, az MVM Smart Power labor vezetője, Prikler László, a BME Villamos Energetika Tanszék kutatója, és  Bertalan Zsolt, az MVM kutatásfejlesztési vezetője beszélgetnek.

A jövő gyógyszeripara című részben  Nagy Zsombor laborvezető,  Dr. Greiner István, a Richter kutatási igazgatója, valamint Marosi György, a Műegyetem professzora beszélget Joós Andrea műsorvezetővel.

A jövő járműipara című  rész szereplői  Becker Péter laborvezető, Zeitler Balázs igazgató a Rolls-Royce Hungary Kft.-től és  Dr. Balázs Gergely, a Rolls-Royce magyarországi eAircraft csapatának vezetője.

Az epizódok végén bemutatkozik egy-egy, a BME Z10 inkubációs központban dolgozó startup csapat is.

Az epizódok már elérhetőek  a legnépszerűbb podcast (SpotifyApple podcast, Google podcast) lejátszókon és az innosapiens.bme.hu oldalon.

Januárban folytatódik a podcast sorozat!

Loading...