Az Ipar 4.0 TK kisfilmekkel mutatja be szcenárióit Flachnerb 2020-11-06

Az Ipar 4.0 TK kisfilmekkel mutatja be szcenárióit

A Műegyetem Ipar 4.0 Technológiai Központja egy olyan interaktív hely, ahol valós ipari problémákra, a kkv-k számára is elérhető megoldásokat mutatnak be az érdeklődőknek.

Ezek a demonstrációk gyakorlati példákon keresztül ismertetik az új ipari forradalom kínálta lehetőségeket, melyekben minden esetben a digitalizációé a főszerep. Ezeket a működő demonstrációkat nevezzük szcenárióknak.

A TK küldetése, hogy Magyarországon minél több korszerű, a globális piacokon is versenyképes vállalat működjön az Ipar 4.0 technológiák széles körű alkalmazásával. Ennek érdekében szemléletformáló, oktató, és támogató tevékenységet végez, annak érdekében, hogy minél többen ismerjék meg ezeket a technológiákat, a szakemberek, vállalatvezetők, döntéshozók mellett egyetemi hallgatók is, hogy az ipari projektekhez képzett munkaerő álljon rendelkezésre.

A Technológiai Központban jelenleg több mint 20 működő Ipar 4.0 megoldást lehet megtekinteni, melyek segítségével szemléletesen, interaktív módon tudják bemutatni az ipari digitalizációban rejlő lehetőségeket.

A TK-ban megtekinthető szcenáriók bemutatására egy öt epizódból álló kisfilm-sorozat készült a közelmúltban, mely kisfilmeken részletesen bemutatásra kerülnek a helyszínen is megtekinthető szcenáriók. A kisfilmeket a következő linkeken lehet megtekinteni:

Loading...