Elindult a BME-n a Startup képzés Flachnerb 2019-10-21

Elindult a BME-n a Startup képzés

2018 szeptemberében a BME és a Hiventures együttműködési megállapodást kötött az egyetemi innovációk létrejöttét és sikeres piacra lépését támogató új platform létrehozása érdekében. A megállapodás eredményeként indult el a Startup Campus BME powered by Hiventures program.

Idén, a 2019. őszi szemeszterben már három helyszínen indult útjára az egyetemi évek alatt születő innovációkat támogató program, a Startup Campus University.

Az öthetes programba a hallgatók meglévő innovatív ötletükkel vagy termékük, szolgáltatásuk prototípusával jelentkezhettek. A programba való bekerülésük feltétele az volt, hogy a csapatban legyen legalább egy fő aktív hallgatói státusszal rendelkező tag.

Október 18-án elkezdődött a program a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen is, a Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ (BME FIEK) közreműködésével.

A
Startup Campus University célja az, hogy ösztönözze a hallgatói innovációs ötletek felszínre kerülését és megosztását, illetve, hogy a startup vállalkozói kultúrát népszerűsítse és már egyetemista korban megismerhetővé tegye.

A fiatal innovátorok így a program során validálhatják az ötletüket, fejleszthetik a prototípusukat, de akár piacravitelig is eljuttathatják a projektet, amit az öt hét leteltével a Hiventures szakemberei értékelnek. A csapatokat magasan képzett és nagy szakmai tapasztalattal rendelkező mentorok támogatják, akik megosztják a vállalkozásindításhoz szükséges elméleti tudást, megismertetik a résztvevőket az alapfogalmakkal és az üzleti életben hasznos és fontos eszközöket ismerhetnek meg tőlük. Később pedig az egyetemisták az ismereteket gyakorlatba ültetve fejleszthetik saját projektjüket és a friss tudásukat készség szintre fejleszthetik.
A pályázók sok esetben koncentrálnak a fenntarthatóság kérdésére, de többen indulnak egészségügyi, oktatási fejlesztésekkel vagy különböző közösségi megoldásokat hozó projektekkel is. 

A három helyszínen összesen 29 ötlet került kiválasztásra. A projektek között többen is a fenntarthatóságra és a környezeti terhek csökkentésére fókuszálnak.

A Startup Campus University Program során a hatodik, és egyben utolsó alkalommal egy nyílt befektetési ülésre, DemoDay-re kerül sor decemberen, ahol a legjobban teljesítő csapatok a Hiventures képviselői előtt prezentálhatják majd projektjeiket. Itt a befektetési bizottság kiválasztja azokat a startupokat, akik lehetőséget kapnak a 15 millió forintos befektetésre.

További információ a programokról:
Startup Campus x BME – https://www.startupcampusuniversity.hu/scxbme 

Loading...